Maillista

Den här helgen var precis vad jag behövde! En helg i kärlekens tecken där vi bara tog hand om varandra, gjorde det vi hade lust med, åt det vi var sugna på, åt på restaurang, sov på hotell, myste på spa och hade det toppenbra på alla sätt. Nu har jag fått ny energi och är redo för veckans utmaningar. Om jag dessutom kan bli av med denna förkylning så skulle det kännas ännu bättre.
 
Varje gång jag säger ett middagsförslag bestående av soppa låter mannen lite halvsugen. Han tycker inte att soppa är speciellt roligt och speciellt inte de vegetariska varianterna, han vill helst ha med korv i annars kan det vara. Men ännu en gång har jag motbevisat honom med en grymt god vegetarisk soppa där potatis är huvudingredienser och parmesan skapar lyxkänsla. Vi serverade våran med vitlöksbröd.

 

Potatissoppa med sparris och parmesan (4 port)
Ingredienser
0,5 purjolök
2 vitlöksklyftor
8 dl grönsaksbuljong
700 g potatis
2 dl grädde
1 dl parmesanost
1 knippe sparris
Ostgratinerat vitlöksbröd
Gör såhär
Skär potatisen i tärningar. Skölj och finstrimla purjolöken. Hetta upp olja i en kastrull och fräs purjolök och pressad vitlök. Häll på buljongen och lägg i potatisen. Låt småputtra under lock ca 15 minuter (tills potatisen är mjuk). Häll på grädde och låt koka upp. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron. Riv osten fint och blanda ner nästan allt i soppan.
Gör vitlöksbröd, lägg på lite ost och gratinera i ugnen. 
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs sparrisen tills den fått fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. Servera soppan och toppa med sparris och resten av osten.
 
 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a