Maillista

Såhär i pumpatider blev jag såklart sugen på att testa lite nya receptidéer med just denna råvara. Sagt och gjort, igår fick det bli en krämig pumparisotto med salvia toppad med getost. En mycket god söndagsmiddag som inte alls är speciellt svår att tillaga men känns lite lyxig. Smaklig måltid!

Pumparisotto med salvia

Pumparisotto med salvia (4 port)

Ingredienser
4 dl risottoris
2 dl vitt vin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g butternutpumpa
7 dl grönsaksbuljong
50 g smör
2 dl riven parmesan
En näve salviablad
Getost
Gör såhär
Skala, kärna ur och grovriv pumpan. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs pumpan ett par minuter, krydda med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs lök och vitlök. Tillsätt riset efter någon minut och rör tills det blivit genomskinligt.
Slå på vinet och låt det koka bort under tiden som du rör. Därefter tillsätt den varma buljongen, ca 1 dl i taget, under tiden som du fortsätter röra. Smaka av när riset är nästan färdigt och tillsätt pressad citron, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Rör ner pumpan och hackad salvia. Vänd ner smör och parmesanen. Toppa med smulad getost.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a