Maillista

Ännu en måndag är här och det betyder såklart ett nytt vegetariskt recept. Jag gillar verkligen vegetarisk mat och det är roligt att det är lite mer utmaning då jag i vanliga fall ofta utgår från proteinet i form av kött. Den här gånger fick det bli en lätt middag i form av quinoabiffar med sallad och rödbetskräm.

Quinoabiffar med oregano och rödbetskräm (4 port)

Ingredienser
2,5 dl okokt quinoa
2 dl riven ost
0,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl rismjöl
1 stor finriven morot
2 ägg
2 vårlökar
1 tsk sambal oelek
2 msk oregano
2 vitlöksklyftor
2 kokta rödbetor
1 dl créme fraiche
 
Sallad
Fetaost
Gör såhär
Koka quinoan enligt anvisning på paketet med en buljongtärning istället för salt. Låt sedan svalna.
Skala och finriv moroten. Finhacka vårlöken. Blanda ost, rismjöl, turkisk yoghurt, ägg, lök, sambal, oregano och pressad vitlök med quinoan. Forma till små biffar.  Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelhög värme tills de fått fin färg.
Hacka rödbetorna och mixa sedan slät med hjälp av en stavmixer. Blanda med créme fraiche och smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Servera biffarna med sallad, rödbetssåsen och eventuellt bröd.
0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a