Maillista

På denna del av året då det är lite kallare blir det inte alltför mycket sallader men häromdagen blev jag sugen på en fräsch sallad med mycket smak. Hade även lite råvaror i kylen som behövde användas så det blev en spontan quinoasallad med en wasabivinägrett och knaprig morot. Den blev riktigt god om jag får säga det själv 🙂

 

Quinoasallad med wasabivinägrett och morot (2 port)

Ingredienser
2 port quinoa
1 morot
1 stor näve grönsallad
150 g fetaost
Vinägrett:
1 dutt wasabi
1 msk soya
1 msk pressad citron
1 msk vitvinsvinäger
0,5 msk olivolja
Gör såhär
Koka quinoan enligt anvisning. Blanda wasabi, soya, pressad citron, vinäger och olja i en lite skål. Häll vinägretten på den färdigkokta quinoan och blanda runt. Låt stå medan du fixar resten av salladen. Skala moroten och fortsätt hyvla ner i en skål. Lägg i grönsallad och bryt ner fetaosten i mindre bitar. Ha i quinoan och blanda.
 
 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a