Ramslök är en av de saker jag hört talas om många gånger men aldrig köpt eller använt. Men nu i veckan slog jag till och det blev ett par recept med ramslök och här kommer det första. Ramslök smakar lite som en blandning mellan gräslök och mild vitlök. Först tänkte jag göra pesto men hade ingen parmesan hemma så jag improviserade lite och det resulterade i denna ramslökspasta med fetaost och solroskärnor. Krämigt och väldigt gott!
Ramslökspasta med fetaost (4 port)
Ingredienser
4 port pasta
50 g ramslök
1 dl olivolja
0,5 dl solroskärnor
1 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor
1 chili
0,5 dl grädde
1 pkt fetaost
Gör såhär
Koka pastan al dente. Finhacka chilin. Mixa ramslöken tillsammans med olivolja, solroskärnor, pressad citron och krydda med salt och svartpeppar. Häll av pastan och behåll en deciliter pastavatten. Häll lite olivolja i botten på pastakastrullen och fräs pressad vitlök och chilin ett par minuter. Häll sedan i pastan, vattnet, grädden och ”ramslökspeston”. Smaka av med salt och svartpeppar och servera med smulad fetaost.
Snyggt grön pasta! Jag hade nog slängt ner ett gäng edamamebönor också, det är ju så himla gott och extra grönt 🙂 Ha en bra vecka nu!
Ja, det hade nog blivit gott! Men denna gång fick det bli det enklaste av det enkla 🙂