Créme fraiche, rom och rödlök i kombination med potatis tycker jag är supergott! Det kan vara färskpotatis, bakad potatis eller som här rårakor. Detta serverade jag som en enkel lunch men passar även bra som förrätt. Beroende på hur du ska servera den får du anpassa antalet potatisar.
Rårakor med crème fraiche, rom och rödlök (4 port)
Ingredienser
10 potatisar
3 dl crème fraiche
1 rödlök
200 g stenbitsrom eller löjrom
Gör så här
Skala potatisen och riv på rivjärnets grova sida. Stek rårakorna plättstora på medelvärme i rikligt med smör. Krydda med salt och svartpeppar. Finhacka rödlöken. Servera rårakorna varma med crème fraichen, den finhackade löken och rommen.
Visst är detta gott! Håller med dig om att det passar till olika sorters potatisrätter även om jag tycker rårakor är godast. Perfekt på midsommarbordet 🙂