Créme fraiche, rom och rödlök i kombination med potatis tycker jag är supergott! Det kan vara färskpotatis, bakad potatis eller som här rårakor. Detta serverade jag som en enkel lunch men passar även bra som förrätt. Beroende på hur du ska servera den får du anpassa antalet potatisar.

 

Rårakor med crème fraiche, rom och rödlök

Rårakor med crème fraiche, rom och rödlök (4 port)

Ingredienser

10 potatisar
3 dl crème fraiche 
1 rödlök
200 g stenbitsrom eller löjrom

Gör så här

Skala potatisen och riv på rivjärnets grova sida. Stek rårakorna plättstora på medelvärme i rikligt med smör. Krydda med salt och svartpeppar. Finhacka rödlöken. Servera rårakorna varma med crème fraichen, den finhackade löken och rommen.

Rårakor med crème fraiche, rom och rödlök

 

Inga svar än

  1. Remsan

    Visst är detta gott! Håller med dig om att det passar till olika sorters potatisrätter även om jag tycker rårakor är godast. Perfekt på midsommarbordet 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b