Maillista

GOD JUL!
Åh, idag är det julafton och jag är som ett litet barn. Jag älskar julen! Hoppas ni alla har en underbar julafton med familj och vänner.
 
Jag tänkte inte vara speciellt aktiv här idag och de närmaste dagarna egentligen men ville passa på att önska er en god jul och sen kan jag inte hålla mig från att lägga upp veckans vegetariska recept som alla andra måndagar. Idag, på självaste julafton, blir det såklart risgrynsgröt!
 
risgrynsgröt
 

Risgrynsgröt (4-6 port)

Ingredienser
2,5 dl grötris
5 dl vatten
20 g smör
1 tsk salt
8 dl fet mjölk
2 kanelstänger
1 msk socker
1 sötmandel
Gör såhär
Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt mjölk och kanelstång. Låt gröten koka på mycket svag värme ca 30 minuter. Smaksätt med sockret och avsluta med att lägga i en sötmandel. Servera med mjölk, kanel och socker.
0

5 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a