Jag vill börja denna måndagmorgon med att skicka en MEGAGRATTISKRAM till min älskade systerson som fyller ett år idag. Aldrig hade jag kunnat tro att jag skulle känna så mycket som gör jag för dig mosters älskling. Jag älskar dig obeskrivligt mycket! Du gör mig glad i alla lägen och jag skulle kunna pussa på dig hur länge som helst. Vi ses ikväll!
 
 
Så idag är det jobb som gäller, sen ska jag till hudläkaren och ikväll blir det ettårskalas 🙂 Och det är ju måndag så enligt traditionen kommer här veckans vegetariska recept, en mumsig risonisallad med kronärtskockor. 

 

Risonisallad med kronärtskocka och groddar (4 port)

Ingredienser
4 port risoni
250 g mogna, små tomater
1 burk kronärtskockshjärtan
1 dl pinjenötter
1 dl grovriven parmesan
1 stor näve groddar
0,5 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Gör såhär
Rosta pinjenötterna i torr panna på medelhög värme. Kvarta tomaterna och gröp ur kärnorna och spara saften. Dela tomaterna en gång till. Skär kronärtskockorna i kvartar.
Blanda till en vinägrett på tomatinkråmet, olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.
Koka risonin enligt anvisningar på paketet. Blanda risonin med vinägretten direkt. Blanda ner tomater, kronärtskockor, parmesan och groddar.
 
 
0

No Responses

  1. Frida

    Kronärtskockor måste vara bland det godaste som finns! Kan äta dem som godis direkt ur burken 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.