Maillista

Denna veckas vegetariska meny består av en risotto med smak av tomat och basilika. Det var nyligen jag vågade prova göra risotto för första gången. Innan trodde jag att det var bökigt och svårt att få till bra men efter att ha provat kan jag försäkra dig om att det är värt att prova. Det är riktigt gott och man kan smaksätta med det man gillar och har hemma. Det kräver att man har bra koll och kan röra ofta och smaka av så det blir rätt konsistens så jag brukar se till att förbereds det jag kan innan om jag lagar mat själv.

 

Risotto med tomat och basilika

Risotto med tomat och basilika (4 port)

Ingredienser

4 dl risottoris
1 gul lök
2 dl vitt vin
2 dl parmesanost
2 grönsaksbuljongtärningar
1 näve färska basilikablad
1 vitlöksklyfta
3 tomater
Pinjenötter

Gör såhär

Finhacka lök och vitlök och stek i olivolja i en kastrull tills den blivit mjuk. Häll i riset och en skvätt olivolja och stek tills riset blivit glansigt. Tillsätt vinet och låt puttra några minuter. Koka upp en liter vatten och ha i två grönsaksbuljongtärningar. Häll på het buljong i risblandningen, en slev i taget. Låt småputtra och häll på en slev buljong till och fortsätt så tills riset är aldente. Låt vattnet koka helt bort innan du häller på nästa slev. Skär tomaterna och hacka basilikan. Stek tomat och basilika i lite olivolja och tillsätt sedan i risotton tillsammans med hälften av den rivna parmesanen. Smaka av och krydda med salt och svartpeppar vid behov. Servera med rostade pinjenötter och strö över riven parmesan.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a