Vilken helg! Vårbal, Eurovision och igår, VM-guld i ishockey. Det enda jag har att klaga på kan väl vara antalet sömntimmar men det är smällar man får ta. Nu ska jag snart iväg till jobbet och sen blir det en tur till Stockholm för att följa med syrran och prova brudklänningen igen. Roligt!
 
Men innan sista fixet innan jobbet tänkte jag som vanligt, på måndagar, dela med mig av veckans vegetariska recept. Det blir rödbetsbiffar som serveras på en bädd av grönsallad och med en krämig parmesanyoghurt.

 

Rödbetsbiffar med parmesanyoghurt (4 port)

Ingredienser
500 g rödbetor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl pinjenötter
2 ägg
3 msk maizena mjöl
Parmesanyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
1 dl grovriven parmesan
1 msk honung
1 msk rosmarin
Sallad
Pinjenötter
Gör såhär
Skala och grovriv rödbetorna och löken och lägg i en bunke. Hacka pinjenöttena. Pressa i vitlök och blanda i pinjenötter, ägg, maizena, salt och svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och forma biffar som du lägger i den heta pannan och steker på varje sida.
Parmesanyoghurt: Grovriv parmesanen och blanda ner i yoghurten tillsammans med mortlad rosmarin och honung. Krydda med salt och svartpeppar och smaka av med lite pressad citron. 
 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b