Maillista

I lördags blev jag moster till världens sötaste lilla Moa! Hon är så otroligt söt och världens finaste prinsessa <3 Idag efter jobbet ska vi få komma dit och träffa den nya familjemedlemmen, åh va jag längtar!
 
Och efter helg kommer måndag och det innebär veckans vegetariska recept. Risotto äter vi gärna både till vardags och helg här hemma. Det är så gott och tar inte alls så lång tid. Dessutom är det väldigt tacksamt att göra vegetariskt somd en här med rödbetor, spetskål och rosmarin. Jag bytte även ut parmesanen mot gruyereost. Gottigott!

Rödbetsrisotto med spetskål och rosmarin (4 port)

Ingredienser
350 g rödbetor
300 g spetskål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl risottoris
Ca 3 rosmarinstjälkar
2 dl vitt vin
ca 6-7 dl grönsaksbuljong
2 dl riven gruyere
50 g smör
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg i en ugnsfast form med olivolja, salt och svartpeppar och kör in i ugnen tills de är mjuka.
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka rosmarinen. Strimla spetskålen. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs lök och vitlök. Tillsätt riset och rosmarin efter någon minut och rör tills det blivit genomskinligt.
Slå på vinet och låt det koka bort under tiden som du rör. Därefter tillsätt den varma buljongen, ca 1 dl i taget, under tiden som du fortsätter röra. När det är ca 5 minuter kvar av koktiden, lägg i spetskålen. Smaka av när riset är nästan färdigt smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner smöret och gruyereosten. Vänd till sist ner rödbetorna.
0

Inga svar än

  1. Mårtenssons kök

    Åh åh åh, risotto är vi barnsligt förtjusta i, båda två. Senaste varianten med grönkål har vi fortfarande inte fått upp på bloggen än, skärpning:)
    Grattis till nya titeln,
    kramar

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a