fbpx
Ny vecka = nya möjligheter och jag startade morgonen med ett styrkepass. Morgonträningsrutinen fungerar mycket bra och det blir korta, intensiva pass. Jag gillar även morgonpromenader men jag lockas inte ut i dessa minusgrader så nu blir det inneträning. Jag känner mig piggare och framför allt är jag stolt att jag faktiskt tar mig upp istället för att ligga kvar i sängen en halvtimme till.
 
Jag läser en hel del matbloggar och det är mycket kål som gäller, framför allt grönkål. Men så när jag var på affären häromdagen fick jag syn på rödkål och blev nyfiken. Jag har aldrig själv tillagat något med rödkål och jag kopplar det mest med jul. Så det fick bli en härlig rödkålsrisotto med lite tuggmotstånd och syrligt äpple. 

 

Rödkålsrisotto med äpple (4 port)

Ingredienser
300 g rödkål
1 msk vitvinsvinäger
1 schalottenlök
1 äpple
4 dl risottoris
1 dl vitt vin
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
50 g smör
1 dl parmesanost
Gör såhär
Strimla kålen mycket fint. Skala och finhacka löken. Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs rödkål. Krydda med salt och svartpeppar. Häll på vinäger och låt fräsa ett par minuter. Dra sedan av från värmen.
Koka upp vatten och buljongtärningar. Hetta upp rikligt med smör i en tjockbottnad kastrull och fräs löken ett par minuter. Tillsätt riset och rör tills det blivit genomskinligt. Slå på vinet och låt det koka bort under tiden som du rör. Därefter tillsätt den varma buljongen, ca 1 dl i taget, under tiden som du fortsätter röra. När riset kokat färdigt (ca 20 minuter), rör ner rödkålen och äpplet i riset. Riv parmesanen, tillsätt den och smör och rör risotton krämig. Smaka av med salt och svartpeppar.
 

 

 

5 svar

    Mentions

  • 💬 Dijonbiffar med matig rödkålssallad och fetaost • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b