Maillista

För ett par år sedan hade jag aldrig lagat risotto själv. Jag trodde att det var svårt och krävde mycket jobb. Men sen jag testade första gången har jag förstått att det fungerar ju superbra till både vardag och helg. Så länge man ser till att hacka allt innan så alla ingredienser är förberedda är det inga problem att hinna med. En risotto kräver kärlek men det är inte svårt och det går att kombinera till oändlighet.
 
För ett tag sedan sparade jag ett recept på en annorlunda risotto med rödvin och nu har jag äntligen testat. Det blev väldigt gott men jag tycker nog att vitvinsrisotto är lite snyggare. Till risotton serverade jag en fräsch selleri- och fänkålssallad.

 

Rödvinsrisotto med svamp, manchego och krasse (4 port)

Ingredienser
4 dl risottoris
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 dl rött vin
6 dl svampbuljong
1 dl parmesan
75 g lagrad manchego
40 g smör
100 g blandad svamp
1 ask krasse
Gör såhär
Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs lök och vitlök i 2 minuter innan du häller i riset och låter fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt rödvin och låt koka in. Tillsätt sedan lite buljong i taget tills riset har lite kärna kvar. Vänd ner riven parmesan, smör och smaka av med salt och svartpeppar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och fräs svampen. Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg upp risotton i djupa tallrikar. Fördela svampen, riven Manchego och nyklippt krasse över.
 

Selleri- och fänkålssallad

Ingredienser
2 stjälkar selleri
0,5 fänkålsstånd
100 g vitkål
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
0,5 tsk dijonsenap
0,5 dl bladpersilja
Gör såhär
Ansa och finstrimla selleri, fänkål och vitkål. Tillsätt olja, citronsaft, senap, salt och peppar och vänd runt ordentligt. Låt stå ca 5 min. Toppa med hackad bladpersilja.
0

3 svar

  1. tina

    Salladen påminner om en vårsallad vi brukar göra, fast med rabarber istället för selleri och honung istället för senap. Gott!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.