När jag är hemma och fixar och plockar så gillar jag att ha tv:n på och nu på senaste tiden har jag haft på en del gamla matprogram som man kan se gratis på tv4-play. Häromdagen såg jag på Leilas kök som visades för flera år sedan och då blev jag sugen på att testa grillad avokado. Det blev väldigt gott! Nu gjorde jag inte maten för övrigt som Leila utan istället gjorde jag det till en rostad blomkål- och majssallad med nektarin och en smarrig vinägrett. Varsågoda!

 

Rostad blomkål- och majssallad med grillad avokado (1 port)

Ingredienser
Några blomkålsbuketter
1 dl majs
1 avocado
1 nektarin
Citron- och mandelvinägrett:
1 msk balsamvinäger
0,25 citron
2 msk olivolja
2 msk hackade mandlar
Grön tabasco
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg små blomkålsbuketter i en ugssäker form och ringa över lite olivolja. Ställ in i ugnen 5 minuter och tillsätt sedan majsen och låt stå inne ca 10 minuter till. Kärna ur och tärna nektarinen och blanda med blomkål och majsen. Halvera och kärna ur avocadon och stek några minuter i en het grillpanna. Servera direkt med vinägretten.
Vinägrett: Blanda vinäger med olja, cest och saft från citronen, agavesirap, några skvättar tabasco, mandlarna samt salt och svartpeppar.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b