Maillista

En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost. Jag gillar att ha det stekta ägget till men i den här pytten bytte jag ut kött mot halloumi och så körde jag i en hel drös med rotfrukter jag hade hemma. God rätt där proportionerna inte är så noga och du kan laga den från början eller använda rester som behöver livas upp.

Rotfruktspytt med halloumi och stekt ägg (4 port)

Ingredienser
500 g rotselleri
400 g morötter
500 g kålrot
200 g palsternacka
1 gul lök
1 röd lök
2 salladslökar
1 zucchini
200 g halloumi
4 ägg
1 dl créme fraiche
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skär rotselleri, kålrot, palsternacka  och morötter i kuber, ca 1 x 1 cm. Skär zucchinin och halloumin i kuber. Lägg rotfrukterna tillsammans med zucchini i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

 

Skala och hacka lökarna. Strimla salladslöken. Blanda all lök med rotfrukterna och sätt in i ugnen ca 10 minuter. Under tiden, stek halloumin i en stekpanna så den får fin färg och blanda sedan med rotfrukterna. Stek äggen och servera till pytten tillsammans med eventuellt créme fraiche. Jag toppade även min med finstrimlad ängsyra.
 

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a