Maillista

Alla har sin variant på tacos och många har en variant de ätit i många år och är inte alltid så öppna för att variera sig. Jag har såklart också min tacos som jag växt upp med som jag helst gör som en nachodeluxe där jag lägger ut nachos på en tallrik och har på köttfärs och ost och smälter i micron. Därefter lägger jag på sallad, tomat, gurka, majs, tacosås, créme fraiche, rödlök och guacamole. Men jag gillar att testa nya varianter på toppings så här har jag gjort rotfruktstacos. En vegetarisk variant som blev riktigt god! Färsen byttes ut mot rotfrukter och jag blev nöjd med smaken, men smaka dig fram så du får lagom mycket tacokrydda och spiskummin. Och för dig som vill ha mer inspiration på tacotillbehör finns det här.

 

Rotfruktstacos

Rotfruktstacos med fetaost (4 port)

Ingredienser
200 g morot
200 g palsternacka
200 g rotselleri
250 g rödbetor
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
Tacokrydda
Spiskummin
Nachos
Fetaost
Tomat
Ruccola
Tacosås
Créme fraiche
Majs
Röd lök
Gör såhär
Skär tomaten i tärningar och finhacka rödlöken . Smula fetaosten.
Skala morötter, palsternacka, rotselleri, lök, vitlök och rödbetor. Riv allting grovt och vitlöken fint. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg ner rotfrukterna och låt fräsa ett par minuter. Ha sedan i tacokrydda, spiskummin och en skvätt vatten och blanda runt. Låt fräsa på medelvärme 5 minuter och servera sedan med nachos, fetaost, sallad, tomat, tacosås, créme fraiche, majs och rödlök.
Rotfruktstacos
0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a