Maillista

Godmorgon!
Ny vecka = nya tag. Helgen har bjudit på festligheter och familjemys och alldeles lagom slappt för att orka med en vecka till av massivt pluggande. Och vetskapen om att jag inom några månader har min ekonomiexamen ger mig ny energi till skoluppgifterna. Kämpa på!
 
Häromdagen tillagades soppa här hemma och det som blev över fick bli till lättare matlådor. Rotselleri gör sig otroligt bra i en soppa och de rostade hasselnötterna ger soppan tuggmotstånd och extra smak. Soppan känns lätt när man skummar upp den och därför passar den även som förrätt. Som varmrätt passar det bra med ett gott bröd till. Varsågoda – en enkel rotsellerisoppa!

 

Enkel rotsellerisoppa

Enkel rotsellerisoppa med rostade hasselnötter (4 port)

Ingredienser
300 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
1 buljongtärning
2 dl grädde
2 dl mjölk
Citronsaft
2 dl hasselnötter
Gör såhär
Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Skala löken och strimla fint. Hetta upp smör i en kastrull och fräs rotsellerin, pressad vitlök och löken några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningen och koka tills rotsellerin är mjuk. Tillsätt grädde och mjölk och koka ihop. Mixa slätt och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Skumma soppan med en stavmixer och servera med rostade hasselnötter.

Fler recept med rotselleri:

 

0

3 svar

  1. Ella

    Hur god såg inte den där soppan ut då? Tyvärr tål jag inte hasselnötter men de går ju att ersätta! <3

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a