Nu var det några dagar sedan jag skrev här eftersom det har varit full rulle här hemma. I lördags hade vi nämligen stor fest eftersom jag fyllt år och David har tagit examen. Släkt och vänner var inbjudna och det var härligt umgänge, massor av mat, dans och en helmysig kväll. Bilder kommer i veckan 🙂 Igår var det presentöppning och uppätande av rester innan vi började planera vår tågluff som vi ska åka på snart.
Bland resterna fanns bland annat stor mängder ruccola då vi missräknat lite så jag gjorde en rejäl laddning pesto och så blev det en smarrig pestopasta till middag. Så enkelt men väldigt gott!
Ruccolapesto
Ingredienser
200 g ruccola
1 dl mandlar
0,5 dl solrosfrön
1-2 vitlöksklyftor
2 dl riven lagrad ost
0,5 citron
1-1,5 dl olivolja
Ingredienser
Mixa ruccola, mandlar, solrosfrön, vitlök, ost, skal och saft från citronen, olivolja i en matberedare. Tillsätt lite vatten för lösare konsistens.
Ruccolapestopasta med bönor och svarta oliver (4 port)
Ingredienser
4 port pasta
3 dl ruccolapesto
350 g stora vita bönor (avrunnen vikt)
2 dl svarta oliver
Gör såhär
Koka pastan och häll sedan av vattnet. Blanda ner peston tillsammans med bönorna och oliver.
Vilket bra recept! Måste prova det! 🙂
Tack! Hoppas du gillar det 🙂