Idag är det sista passet som deltidare på Handelsbanken. Från och med nästa måndag jobbar jag ju nämligen heltid vilket jag verkligen ser fram emot. Så idag blir det jobba jobb och imorgon julpynt innan mässjobb onsdag-lördag.
 
Julstämningen börjar som sagt krypa allt närmre och det märks även i veckans vegetariska recept som är en saffransbulgur med grilloumi och apelsinhummus. Jag kan inte få nog av hummus! Det är gott till det mesta och kan smaksättas på 1000 olika vis. 

 

Saffransbulgur med grilloumi och apelsinhummus (4 port)

Ingredienser
200 g grilloumi
Saffransbulgur:
4 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 g saffran
3 tomater
1 stjälk selleri
3 msk olivolja
2 msk vit vinäger
1 näve bladpersilja
Apelsinhummus:
6 dl kokta kikärter
2 msk tahini (sesampasta)
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
1 apelsin
Gör såhär
Apelsinhummus: Mixa kikärter, tahini, vitlök, olivolja, cest och saft från apelsinen och spiskummin till en slät smet. Smaka av med salt och svartpeppar.
Saffransbulgur: Skär tomaten i bitar. Strimla sellerin fint. Hacka persiljan grovt. Koka bulguren enligt anvisning med buljong istället för salt, ha i saffran i vattnet. Blanda olivolja, vinäger, salt och svartpeppar och blanda i bulguren när den kokat färdigt tillsammans med tomat och persilja.
Skär grilloumin i tärningar och stek i olivolja i en stekpanna.
 
0

No Responses

  1. Linda Norrman

    Det var helt underbart gott! Och perfekt för en kall matlåda imorn 🙂 Tusen tack!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.