fbpx
En ny vecka är här och jag är mycket förväntansfull. Allt roligt händer samtidigt just nu vilket innebär mycket planering och fix men det är skoj. På fredag får vi vår lägenhet och jag längtar massor! Vi ska börja med att renovera en del så vi flyttar inte förrän den 23 augusti. I och med att jag har fått jobb så får mannen dra det stora renoveringslasset så jag ska göra vad jag kan för att underlätta och hjälpa till med planeringen. 
 
Innan jag cyklar mot tåget för min andra jobbvecka tänkte jag såklart ge er ett nytt vegetariskt recept. Denna vecka blir det en bönsallad med smakrik halloumi och en limesås. Mungbönor är något nytt för mig och jag gillar de verkligen. Gott med bönvariation i både smak, färg och storlek. Hugg in vettja!

Sallad med tre sorters bönor, saganaki och sval limesås (4 port)

Ingredienser
3 dl mungbönor
3 dl svarta bönor
3 dl stora vita bönor
2 stora morötter
2 vitlöksklyftor
0,5 dl sesamfrön
1 dl kapris
0,5 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk vitvinsvinäger
2 msk oregano
2 pkt saganaki
Limesås:
3 dl yoghurt
1 lime
1 tsk agavesirap
1 tsk sambal oelek
 
Romansallad
Gör såhär
Salladen: Skala och hacka morötterna till små tärningar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek morötterna tillsammans med pressad vitlök. Ha i sesamfröna i slutet. Skölj bönorna och blanda i en bunke med morotsfräset och kapris. Blanda i vinäger, olivolja och oregano och smaka av med salt och svartpeppar.
Stek saganakin enligt anvisning och skär sedan i bitar.
Såsen: Blanda yoghurten med sambal, limecest och agavesirap. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera på romansallad.
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b