Maillista

Valborg i Uppsala är något speciellt och vi börjar fira redan idag, på Kvalborg. Idag blir det häng på en innergård innan vi går vidare till nation ikväll. Så snart är det dags att packa picnickorgen och ta oss ut i solskenet men innan dess måste jag självklart bjuda på veckans vegetariska recept. Det är en sallad med rostad sötpotatis, marienerade bönor och avocado. Varsågoda!

 

Sötpotatissallad med marinerade bönor (4 port)

Ingredienser
2 stora sötpotatisar
Paprikapulver
2 avocados
3 tomater
1 påse blandade gröna blad
200 g fetaost
Marinerade bönor:
4 dl blandade bönor
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 citron
2 tsk torkad basilika
En skvätt honung
Gör såhär
Rostad sötpotatis: Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och skär i stora tärningar. Lägg i en ugnssäker form och häll på olivolja, salt, svartpeppar och paprikapulver (gärna starkt). Blanda och sätt in i ugnen ca 30 minuter (tills potatisen blivit mjuk och fått färg).
Marinerade bönor: Skölj bönorna och lägg i en skål. Ha i olivolja, vinäger, pressad vitlök, finhackad chili, cest och saft från citronen, torkad basilika, lite honung och krydda med salt och svartpeppar. Blanda och låt stå i kyl tills potatisen är klar.
Klyfta tomaterna och tärna avocado och fetaost. Ta fram ett stort fat och sprid ut grönsalladen. Lägg på sötpotatis, tomater, avocado, fetaost och avsluta med bönorna tillsammans med marinaden (blir som en dressing). Färdigt att servera!

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a