Vilken härlig helg! I lördags hade vi inflyttningsfest för släkten och det blev riktigt lyckat. Bilder och recept från det kommer snart här såklart men jag kan avslöja att vi har fortfarande stora mängder mat kvar så nu är frysen full av matlådor. Härligt!
Dagens vegetariska recept är dock inget vi åt i helgen men i alla fall en väldigt god soppa på sötpotatis med sting av chili och ingefära. Krämig och gott!
Sötpotatissoppa med chili, lime och ingefära (4 port)
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
600 g sötpotatis
250 g morötter
3 dl vatten
1 burk kokosmjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
1 chili
1 lime
1 burk svarta bönor
Krutonger:
4 brödskivor
2 vitlöksklyftor
25 g smör (ev. mjölkfritt)
Citronmeliss
Gör såhär
Krutonger: Skär brödet i tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs krutongerna tillsammans med pressad vitlök. Finstrimla citronmelissen och vänd ner i slutet av stekningen.
Soppan: Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och tärna potatisen och morötterna. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Skala och riv ner ingefära i kastrullen. Tillsätt sötpotatis, vatten, buljongtärningar och kokosmjölk. Låt småputtra i ca 15-20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Kör slät med en stavmixer. Rör ner bönorna och cest och saft från limen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lämna ett svar