Godmorgon underbara läsare!
En ny vecka är här och solen skiner och idag drar uppsatsskrivningen igång. Jag hoppas ni har haft en trevlig helg och njutit av det fina vädret.
Som traditionen lyder är det dags för veckans vegetariska recept och idag tänkte jag bjuda på en krämig pasta med halloumiost och paprika.
Spaghetti med halloumi och paprika (4 port)
Ingredienser
4 port spaghetti
1 pkt halloumi (ca 250 g)
2 paprikor (gärna i olika färger)
2-3 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
2 dl créme fraiche
1 msk citronsaft
2 msk persilja (färsk eller fryst)
Gör såhär
Koka spaghetti i saltat vatten. Skär halloumin i bitar (ca 2×2 cm) och stek tills de fått fin färg. Strimla paprika och bryn ett par minuter i en ny stekpanna. Pressa i vitlök och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. När pasta kokat klart, häll av vattnet och tillsätt halloumin, paprikan, grädden, créme fraichen och persilja. Blanda. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och citronsaft.