Maillista

En helg på landet innebar en lugn helg på bloggen men nu är jag tillbaka! Helgen har gått åt till att bara slappa, bada, sola, åka båt, mysa, spela spel, äta god mat och njuta av livet. Har helt enkelt haft en helg fylld med kvalitetstid med mannen och syrran med familj, så härligt!
 
Omelett blir allt vänligare här hemma under dessa varma månader. Det är enkelt och det är ingredienser vi alltid har hemma. För det enda man måste ha är ju ägg och grädde (i alla fall om du frågar mig) och sen kan du stoppa i lite vad du känner för. Den här omeletten åt vi som brunch för ett par helger sedan och omeletter blev riktigt god!
 

Sparrisomelett med bön- och rädissallad (2 port)

Ingredienser
1 knippe grön sparris
1 liten rödlök
4 ägg
4 msk grädde
Riven parmesan
Bön- och rädissallad:
250 g svarta bönor (avrunnen vikt)
10-12 rädisor
0,5 citron
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Gör såhär
Skölj bönorna och lägg i en skål. Ansa rädisorna och skär i små klyftor. Tillsätt skal och saft från citronen, olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.
Skär sparrisen i bitar. Skala och strimla rödlöken. Hetta upp en stekpanna (jag gjorde min omelett i en liten stekpanna i två omgångar) med olivolja och fräs lök och sparris. Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar med en gaffel och häll i pannan. Låt omeletten steka på medel/låg temperatur tills den stannat och strö sedan över parmesanen.
 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a