Sparrisrisotto med portobellosvamp (4 port)
Ingredienser
5 dl risottoris (t ex Arborio)
3 grönsaksbuljongtärningar
2 st schalottenlök
2 vitlöksklyfta
3 dl vitt vin
2 dl riven parmesanost
2 buntar färsk grön sparris
2 portobellosvampar
5 champinjoner
5 rädisor
Koka upp buljongtärningarna i 1,5 liter vatten. Skär svampen i lagom stora bitar och stek i smör. När dem är färdiga, lägg i en tallrik. Fräs finhackad lök och vitlök i smör och olja i samma kastrull. Efter att par minuter, häll i riset och låt fräsa med ett par minuter så att riskornen blir glansiga. Tillsätt vin och låt koka in. Tillsätt därefter varm buljong i omgångar så att det täcker, låt koka in och upprepa därefter proceduren. Rör regelbundet.
Under tiden, stek sparrisen i smör och krydda med salt och svartpeppar. Dela sedan i mindre bitar och spara några till garnering.
När riset börjar bli färdigkokt men fortfarande har lite kärna kvar, späd med en liten skvätt buljong. Dra risotton från plattan och rör ner riven ost. Risotton ska vara krämig. Rör ner den hackade sparrisen och svampen. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt. Pynta med sparris, parmesan och rädisor.
Rabarber- och jordgubbspaj (4 port)
2 rabarberstjälkar
400 g jordgubbar
Ca 1 cm ingefära
1 msk flytande honung
Zest och saft från 1 lime
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
100 g smör
1 dl havregryn
Åhh va gott det ser ut 🙂 Alltid fantastiska bilder och härliga recept 🙂 Du är verkligen duktig! Kramar till dej från mamsen