fbpx
Detta inlägg är tidsinställt eftersom jag är i Rom men vill ändå dela med mig av veckans vegetariska recept och önska er alla ett gott nytt år. Jag hoppas ni alla får en underbar nyårsafton med god mat och ett och annat fyrverkeri, det tänker i alla fall jag ha i Rom med nära och kära. 
 
Detta recept har jag hittat hos Gröna skafferiet som alltid inspirerar med vegetariska recept och det här blev väldigt fräscht och gott. 

 

Spenatsallad med pepparrot- & bönröra

Spenatsallad med pepparrot- & bönröra (4 port)

Ingredienser
3 dl kikärter
3 dl blandade bönor
1,5 dl créme fraiche
0,5 dl hackad gräslök
0,5 dl hackad persilja
Pepparrot efter smak
200 g bladspenat
4 dl mathavre
Cest och saft från 0,5 citron
Gör såhär
Blanda bönorna och kikärter med créme fraiche, gräslök och persilja. Smaka av med salt, svartpeppar och riven pepparrot.
Koka mathavren enligt anvisning på paketet. Häll av överblivet vatten och ställ tillbaka kastrullen på plattan så den sista vätskan kan ångas bort. Smaka av med svartpeppar och riv ner cest och pressa i citronsaft. Lägg upp spenaten på tallrikar, lägg på mathavren och toppa med bönröran.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b