Godmorgon!
Idag börjar skolan igen och det känns lite tråkigt att sommaren definitivt är slut men ändå skönt att komma in i de vanliga rutinerna. Denna termin läser jag mitt biämne så nu kommer jag att läsa Medie- och kommunikationsvetenskap vilket jag verkligen ser fram emot 🙂
Måndag = nytt vegetariskt recept! Idag bjuds det på en smakrik spenatsoppa. Det ser kanske inte så roligt ut en det är jättegott, och dessutom nyttigt!
Spenatsoppa med kokt ägg (4 port)
Ingredienser
500 g fryst spenat
1 gul lök
2 msk vetemjöl
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1 krm riven muskot
4 ägg
Gör så här
Halvtina spenaten och grovhacka den om du har hel spenat. Skala och finhacka löken. Fräs spenat, lök och pressad vitlök i smör några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten. Ha i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, svartpeppar och muskot.
Hårdkoka äggen. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor.
Jag gillar maträtter med spenat i och spenatsoppa är så gott!
Jag älskar spenatsoppa, och det är så enkelt och snabbt att göra också! 🙂