fbpx
Nu är vi på väg hem efter en underbar påskvecka i Åre. Har varit riktigt skönt att stänga av plugget ett tag och få lite miljöombyte. Jag fortsätter med veckans vegetariska middag som jag tänkte köra varje måndag. Idag blir det en lättare middag som är svampmacka med caprese-sallad.

Svampmacka med caprese-sallad

Svampmacka med caprese-sallad (2 port)

Ingredienser
Svampmacka
4 dl champinjoner
0,5 gul lök
1 dl créme fraiche
0,5 msk soja
2-4 skivor mjukt bröd
Riven parmesan

Caprese-sallad
2 tomater
1 pkt mozzarella
Färsk basilika

Gör såhär
Svampmacka: Skiva svampen och stek i mycket smör. Låt vattnet ånga bort och tillsätt hackad lök strax innan svampen stekt klart. Efter ca 2 minuter tillsätt créme fraiche och soja. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Lägg svampröran på mjukt bröd och toppa med riven parmesan.
Caprese-sallad: Skiva tomater och mozzarella. Lägg varannan skiva och varva med färska basilikablad. Droppa över olivolja och krydda med salt och peppar.

Svampmacka med caprese-salladSvampmacka med caprese-sallad

    Mentions

  • 💬 Caprese med pistage och citron • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b