Maillista

Regn och rusk eller som man också kan kalla det, soppväder! Nu är hösten här och jag blir genast mer sugen på att laga soppa. När jag skulle handla häromdagen visste jag bara atrt jag var sugne på soppa så jag gick till affären och lät mig inspireras. Det slutade med att jag skapade ett väldigt gott sopprecept med potatis, svartrot och purjolök och sen toppade jag soppan med krondillsmarinerade bönor. Mättande och en väldigt god och len smak.

 

Svartrot- och potatissoppa med krondillsbönor (4 port)

Ingredienser
700 g potatis
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
350 g svartrötter
9 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 tsk paprikakrydda
1 citron
75 g haricots verts
Krondillsbönor:
200 g svarta bönor (avrunnen vikt)
4-5 st krondillskronor
0,5 citron
1 msk olivolja
Gör såhär
Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Tvätta potatisen och skala om du vill. Skär sedan i grova tärningar. Skala svartroten och skär i 2 cm stora bitar och lägg sedan svartroten i kallt vatten med pressad citron i direkt så den inte blir brun.
Hetta upp en stor kastrull med olivolja och smör och fräs purjo och vitlök några minuter. Ha sedan i potatisen och låt fräsa med under omrörning några minuter tillsammans med paprikakryddan. Tillsätt sedan vatten och vin och låt koka ca 10 minuter.
Medan det kokar kan du blanda de avsköljda bönorna med olivolja, pressad citron och finhackad krondill. Krydda med salt och svartpeppar.
Häll av svartrötterna och tillsätt i kastrullen och låt koka ca 5 minuter till. Ha sedan i grädde, pressad citron, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Om du vill kan du reda av soppan med lite maizena. Skär haricot vertsen i mindre bitar och tillsätt i soppan och låt puttra med en minut innan servering. Toppa soppan med bönorna.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a