Ännu en måndag är här och därmed även ett nytt vegetariskt recept. Det blir alltmer kall/ljummen mat för min del under dessa varma sommardagar men knepet är att hitta goda sallader som är mättande. Denna pastasallad är ett väldigt gott alternativ med olika smaker och konsistenser. Varsågoda!

 

Syrlig pastasallad med äpple och bönor (2 port)

 Ingredienser
2 port pasta
0,5 syrligt äpple
0,5 rödlök
50 g färsk spenat
2 msk crème fraiche
2 msk turkisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
En skvätt sambal oelek
1 dl sojabönor
2 dl kikärter
 
Gör såhär

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt sedan svalna. Kärna ur och tärna äpplet. Skala och finstrimla löken. Blanda créme fraiche, turkisk yoghurt, dijonsenap och sambal oelek och krydda med salt och svartpeppar. Blanda ihop pasta, spenat, äpple, kikärter och créme fraiche-röran. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs sojabönorna, krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Lägg upp pastan på tallriken tillsammans med lök och sojabönorna. 

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.