Måndag den 17 mars och vårkänslorna jag hade igår är som bortflugna.. Vaknar och det är helt vitt ute! Det var jag inte beredd på även om det kan vara lite bakslag ibland.. Men men, snart, snart är våren är på heltid. Ska bara hålla tummarna lite hårdare!
Helgen var mycket trevlig och gårdagen bestod mest av slappande i soffan och mys med familjen. Jag försökte även fylla på energi från Theo-gos i största möjliga mån så nu är jag redo för en vecka som avslutar med en Paris-weekend! Som vi har längtat 🙂
 
Och som traditionen lyder blir det ju självklart vegetariskt recept här idag och det blir inget mindre än en tomatig linspasta med bönbollar. Smaklig spis!

 

Tomatig linspasta med bönbollar (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
2 dl röda linser
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 dl grädde
1 gul lök
2 lagerblad
2 vitlöksklyftor
Bönbollar:
1 burk kidneybönor
1 burk stora vita bönor
1 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano
0,5 tsk spiskummin
Gör såhär
Linssås: Skala och finhacka löken. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken några minuter tillsammans med tomatpuré. Tillsätt linserna, krossade tomater, vatten, grädde, lagerblad, salt och svartpeppar. Låt koka 20 minuter. Smaka av med pressad citron.
Bönbollar: Skölj bönorna. Mixa bönorna till en puré och lägg i en bunke. Blanda ner ströbröd, pressad vitlök, oregano, spiskummin, salt, svartpeppar och cayennepeppar.  Rulla sedan till bollar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek bollarna tills de fått fin färg.
Koka pastan enligt anvisning och blanda med linssåsen. Servera med bönbollarna.
 

Inga svar än

  1. Mårtenssons kök

    Men ojdå, har ni fått snö hos er?! Här verkar det också som att våren har lugnat ner sej lite, men tack och lov så snöar det inte, det bara stormar:)
    Bönbollar har vi inte testat, men biffar som är något liknande dessa och de blev smarriga.

    Och Parisweekend… låter riktigt härligt!
    Ha en fin vecka,
    kramar

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b