fbpx
Första året med balkong resulterade i ett ”miniväxthus”. Vi har två balkonger varav en är inglasad så den ena halvan av den inglasade har varit fylld av växter där allt varit ätbart. Det har varit tomater, chili, squash, jordgubbar, smultron och en massa örter. De flesta har överlevt trots mina väldigt ogröna fingrar. Några bladlöss och väldigt många vattenkannor senare så är jag väldigt nöjd. Nu vet jag bättre vad som trivs i den varma miljön och vilka saker jag inte ska ha där nästa år. Lärorikt och roligt!
 
Nu de senaste veckorna har tomaterna fått sin fina röda färg och de är goda som godis. Så jag plockade en skål (och det är massa kvar) som fick bli till en underbar tomatrisotto. Jag hade i mina tomater i slutet eftersom jag gillar när de inte kokar sönder men jag kan tänka mig att det blir gott att ha i hälften av tomaterna med riset och sen ha i resten mot slutet. Jag hade även i grön tabasco och basilika i min risotto och resultatet blev magnifikt!

Tomatrisotto med tabasco och basilika (4 port)

Ingredienser
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
3 dl risottoris
2 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
2 dl parmesan
50 g smör
300-350 g körsbärstomater
En stor näve basilikablad
1-2 msk grön tabasco
Gör såhär
Hetta upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera tomaterna och finstrimla basilikan. Hetta upp olivolja och smör i en kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter på medelvärme. Häll sedan i riset och låt fräsa ett par minuter i kastrullen innan du häller på vinet. Sänk till låg/medelvärme och lägg på locket och låt vinet koka in ca 5 minuter. Häll sedan på max 1 dl buljong i taget och låt småputtra på låg värme tills vätskan är borta innan du fyller på igen. Rör då och då. När riset är klart och har en liten kärna kan du ha i parmesanost, smör, körsbärstomater, tabasco och basilika och smaka av med svartpeppar.
 

3 svar

    Mentions

  • 💬 6 recept på vegetarisk risotto • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b