För en timme sedan ringde väckarklockan och det var dags för en ny härlig dag. Snart bär det av till Handelsbanken för jobb och ikväll ska jag till Väsby igen. På onsdag bär det sedan av till Göteborg för mässjobb fram till lördag så denna vecka blir det mycket jobb.
 
Dagens recept blir en enkel tortellinirätt med ruccola och tomat. Krämigt, smarikt och en perfekt vardagsmiddag!

 

Tomattortellini med ruccola (4 port)

Ingredienser
4 port ostfylld tortellini
3 vitlöksklyftor
500 gram cocktailtomater
1 msk vitvinsvinäger
2 dl créme fraiche
50 gram ruccolasallad
Flagad parmesanost
 
Gör såhär
Koka tortellinin enligt anvisning. Skala vitlöken och skär i tunna skivor. Hetta upp olivolja (gärna med chili) i en stekpanna och fräs vitlöken. Halvera tomaterna och tillsätt i stekpannan. Låt tomaterna bli varma och tillsätt vinäger och créme fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll i tortellinin i såsen tillsammans med ruccolan och servera med parmesan på toppen. 

 

 

Inga svar än

  1. Mårtenssons kök

    Av någon märklig anledning så blir det oftast indiska smaker när vi lagar vegetariskt, även om italiensk mat är vår favorit om vi måste välja. Men nästa gång måste vi ju få till en vegetarisk italienare, så vi tackar för inspirationen.
    Hoppas du får en fin vecka på resande fot med en hel del jobb.

    Svara
  2. Ljuvligmat.se

    Vad gott!!! Måste börja göra lite mer vegetariska rätter – men med en köttälskande pojkvän blir det nog liiite svårt. 😉 Men kanske han går med på det.

    Svara
  3. Sandras Matkrypin

    Min man var också skeptiskt mot vegetarisk mat förut och trodde inte han skulle bli mätt. Nu äter vi vegetariskt minst en dag i veckan och han gillar det!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b