Maillista

För några år sedan, innan jag startade bloggen och då jag inte hade koll på olika råvarors miljöpåverkas osv, åt vi sällan vegetariskt. Det blev någon gång ibland men ofta toppade man soppan med lite bacon eller hade lite kött i det mesta även om det kunde vara en väldigt liten del. Idag har jag lite mer kunskap om de värsta miljöbovarna och det är en anledning till att vi började äta mer vegetariskt men det finns fortfarande mycket att lära. I början hade jag svårt med inspirationen och kände mig lite tom i huvudet när jag skulle laga vegetariskt. Men idag älskar jag vegetarisk mat och jag har massor inspiration tack vare andra matbloggar, tidningar och mer kunskap om vilka alternativ som finns. Detta blir det 108 inlägget med veckans vegetariska och fler ska det bli, tänk vilken härlig receptbank!
 
Denna veckas vegetariska recept blir en smakrik ugnsrostad spetskål med rosa rödbetsbulgur. Mums!

 

Rostad spetskål med rödbetsbulgur (2 port)

Ingredienser
1 spetskålhuvud  
1 msk olivolja  
1 msk grädde
1 msk mjölk  
3 msk pressad citron  
2 tsk senap  
2 rödbetor
1 dl bulgur
0,5 pkt fetaost
Vinägrett
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg i en ugnsfast form med olivokja och krydda med salt och svartpeppar. Ställ i ugnen tills de är mjuka, ca 30 minuter.
Koka bulguren enligt anvisning med buljongtärning istället för salt. När bulguren är klar, blanda med vinägrett (önskad mängd). Skär ner rödbetorna till lite mindre bitar och blanda i bulguren. Smula i fetaosten.
Dela kålen i fyra delar och lägg i en ugnsfast form med lite olivolja i botten. Kör i ugnen ca 10-15 minuter. Blanda samman olja, grädde, mjölk, pressad citron och senap. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över den rostade kålen och med rödbetsbulgur.
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a