Idag är det självaste våffeldagen och vad passar då bättre än våfflor till vegetarisk middag, det är ju barnsligt gott. Om man tycker det blir sött kan man även välja salta (exempelvis créme fraiche, rom och rödlök) tillbehör som vi gjorde förra våffeldagen.
Eftersom jag vann lakritsprodukter nyligen blev jag sugen på att använda detta som tillbehör till våfflorna. Det fick bli vaniljglass med lemoncurd och saltlakritssirap och det var en riktig hit! Passar även bra som efterrätt!
Frasiga våfflor (4 port)
Ingredienser
125 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
En nypa salt
En nypa salt
2 dl iskallt vatten
Vaniljglass
Lemoncurd
Saltlakritssirap
Gör såhär
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, salt och bakpulver till en slät smet och rör i smör och vatten.
Hetta upp våffeljärnet. Smörj med smör till första våfflorna. Grädda våfflorna och lägg dem på galler så håller de sig frasiga. Servera med glass, lemoncurd och saltlakritssirap.
0
Vad gott med curd på våfflan!
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se