Vegetarisk pasta med gräddig tomatsås (4 port)
4 port spaghetti
1 burk krossade tomater
1 dl grädde
0,5 aubergine
0,5 zucchini
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
1 msk hackad basilika
0,5 tsk sambal oelek
1 tsk strösocker
1 grönsaksbuljongtärning
Hacka gul lök och fräs i en kastrull med olivolja. Pressa i vitlök och låt löken bli genomskinlig. Häll på krossade tomater och lägg i buljongtärning, tomatpuré, citron, basilika, sambal oelek och socker. Låt puttra i ca 10 minuter och häll sedan i grädden. Smaka sedan av med salt och svartpeppar.
Koka pastan.
Skala moroten och skär i slantar och skär aubergine och zucchini i mindre bitar. Stek grönsakerna i olivolja tills de fått färg och krydda med salt och svartpeppar.
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Häll på grönsakerna och tomatsåsen på pastan och blanda.
Jättegott, verkligen. Även barnen ( 6 & 3 år gamla) åt med god aptit. Tack för ett bra recept.
Roligt att höra!
Verkligen super! Riktigt enkelt och riktigt gott, blev helt perfekt. Ville bara säga tack – tack, Sandra!
Härligt att höra 🙂 Tack!