Maillista

Denna vecka har jag semester och på måndag börjar jag skolan igen. Nu har jag dragit på mig en förkylning så jag ligger mest i sängen och fixar med sånt som ska förberedas inför terminen. Under veckan har jag även planer på att starta en surdegsgrund, men mer om det senare i så fall.
Nu är det dags för ännu ett vegetariskt recept och denna gång blir det en krämig pasta med mycket smak.

 

Vegetarisk pasta med gräddig tomatsås

Vegetarisk pasta med gräddig tomatsås (4 port)

Ingredienser

4 port spaghetti
1 burk krossade tomater
1 dl grädde
0,5 aubergine
0,5 zucchini
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
1 msk hackad basilika
0,5 tsk sambal oelek
1 tsk strösocker
1 grönsaksbuljongtärning

Gör såhär

Hacka gul lök och fräs i en kastrull med olivolja. Pressa i vitlök och låt löken bli genomskinlig. Häll på krossade tomater och lägg i buljongtärning, tomatpuré, citron, basilika, sambal oelek och socker. Låt puttra i ca 10 minuter och häll sedan i grädden. Smaka sedan av med salt och svartpeppar.
Koka pastan.
Skala moroten och skär i slantar och skär aubergine och zucchini i mindre bitar. Stek grönsakerna i olivolja tills de fått färg och krydda med salt och svartpeppar.
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Häll på grönsakerna och tomatsåsen på pastan och blanda.

Inga svar än

  1. Charlie

    Verkligen super! Riktigt enkelt och riktigt gott, blev helt perfekt. Ville bara säga tack – tack, Sandra!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a