Ännu en måndag är här och en ny vecka full av möjligheter! Hoppas ni alla haft en finfin helg i höstsolen och hunnit ladda batterierna. Själv har jag haft en toppenhelg och julklappsinhandlingen igår gick riktigt bra.

I det här hushåller pysslar vi ju med köttfri måndag så idag är det dags för ett vegetariskt recept och den blir en rustik vegetarisk pytt som vi serverade med en fetaost- och persiljekräm. Mumsigt!

 

dsc_0215  dsc_0183

Vegetarisk pytt med fetaost- och persiljekräm (4 port)

Ingredienser
400 g palsternacka
400 g morötter
250 g skogschampinjoner
1 broccoli
1 gul lök
4 salladslökar
250 g stora vita bönor

Fetaost- och persiljekräm:
2 dl créme fraiche
150 g fetaost
1 näve persilja

Gör såhär
Skala palsternacka och morötter och skär ned i tärningar. Dela ner skogschampinjonerna och broccolin. Skala och grovhacka löken. Strimla salladslöken. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och fräs morötter och palsternackan några minuter tills de börjar mjukna. Ha då i lök och champinjoner och låt fräsa med 2 minuter innan du sen har i broccolin. Låt den fräsa med i pannan 2 minuter innan du har i salladslök och börnorna. Krydda med salt och svartpeppar.
Smula ner fetaosten i en skål och blanda med hackad persilja och créme fraichen. Krydda med örtsalt, cayennepeppar och svartpeppar.

 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b