Jag försöker se positivt på hösten, njuta av mörkret med tända ljus, vara ute i den friska luften och klä på sig mysiga ytterkläder. Men vad som är svårt är att få till bra matbilder i detta mörker. Man får göra sitt bästa med lampor och tända ljus för det finns inte mycket naturligt ljus kvar när vi äter middag. Funderar på att bygga en minifotostudio där jag kan få till bra ljus, ska läsa på lite mer om det helt enkelt 🙂 Om ni har några tips är allt välkommet!
 
Denna mat tycker jag var svårfotad även utan detta mörker men jag kan intyga att det var väldigt gott. Det är en vegetarisk tacofärs gjord på morötter och nötter som fick riktigt bra konsistens och smak. Vågar ni testa det på nästa tacofredag

Vegetarisk tacofärs med tillbehör (4 port)

Ingredienser
1 dl pistaschnötter
3 dl valnötter
300 g morötter
10 cm purjolök
2 tsk soja
1 msk pressad citron
2 msk tacokrydda
 
Sallad
Tomat
Gurka
Rödlök
Tortillabröd
Guacamole
Tacosås
Majs
Créme fraiche
Gör såhär
Blötlägg nötterna i ca 8 timmar eller så länge du hinner. Skölj av de och låt rinna av. Skala morötterna. Finstrimla purjon. Lägg nötterna i en matberedare och mixa tills de är grovhackade. Tillsätt morötter och purjon tillsammans med soja, pressad citron och tacokrydda. Mixa slätt och smaka av med mer tacokrydda, salt och svartpeppar. Servera som den är eller hetta upp lite olivolja i en stekpanna och hetta upp färsen med ett par matskedar vatten. Servera i tortillabröd med tillbehören.  
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.