För ett tag sedan blev jag kontaktad av GoGreen med förfrågan om att testa deras nya svenskodlade bönor och jag var snabb på att tacka ja. Jag gillar att använda bönor, speciellt i vegetariska recept, eftersom de ger bra mättnadskänsla och är väldigt goda. Sen kan man ju använda bönor i många former och färger då de finns en rad olika sorter och de kan ätas om de är, vara en del i en omelett eller sallad eller mosas till en förrätt eller varför inte göra en bönhummus
Bönorna odlas på Öland och på paketen kan man se vart på ön just de bönorna odlas. Jag fick testa vita och bruna bönor och jag har testat att använda det i en hel del olika recept. Bönorna är väldigt goda och jag får säga att de smakar lite godare bara för att man vet de är svenskodlade. Jag lade mina i blöt och kokade de och la sedan i burkar i kylen så kan man använda när man vill. Skulle något bli över efter några dagar går det utmärkt att frysa in. Förutom de recept jag kommer dela med mig av finns mer inspiration här.
 
Första receptet bli en krämig bönsoppa med härlig syra från citron och toppat med lite persilja och rödlök. En riktigt god soppa som till och med min man som inte är så imponerad av soppor gav stor tumme upp till. Varsågoda!

 

Vit bönsoppa med citron och persilja (4 port)

Ingredienser
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
0,5 kruka persilja
7 dl vita bönor
4 dl vatten
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 citron
1 dl olivolja
0,5 kruka örter (jag hade basilika och persilja)
Parmesan
Gör såhär
Mixa olivolja med en halv kruka persilja.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök några minuter. Lägg sedan i 5 dl bönor, vatten, vitt vin, grädde och grönsaksbuljongtärning. Låt puttra 10 minuter. Ha i skal och saft från citronen och hackad persilja. Mixa soppan slät och smaka sedan av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Avsluta med att rör ner resten av bönorna och servera sedan med örtoljan och lite riven parmesan.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b