Som jag nämnde redan igår, vitkål är en fantastisk råvara och eftersom den är tacksam att lagra finns den ofta att få tag på till bra pris. Nu är det säsong för många sorters kål och då får man passa på. Igår tipsade jag om ett recept på vitkålssallad och beroende på hur mycket du använde av vitkålen kan du använda resten i denna rätt. Att använda vitkål som pasta har jag gjort förut i en lasagne och denna gång har den formen av tagliatelle. 
 
Men över till rödbetspeston. Den är helt fantastiskt god! Jag hittade detta recept hos Pickipicki för länge sedan och nu kom jag äntligen till skott. Ni måste verkligen prova denna pesto för den var supergod och dessutom väldigt snygg! Det är även créme fraiche i peston för att göra den extra krämig. Som ni vet älskar jag sås och om man då ska ha en pesto som “enda” sås till pastan då får man se till att den blir krämig och rejält. Haha!
Visst blir man glad av färgglad mat som dessutom får kroppen att må bra? Rödbetor är magiskt vackert! Hoppas ni gillar peston lika mycket som jag 🙂

 

Vitkålspasta med rödbetspesto (4 port)

Ingredienser
0,5 vitkålshuvud
500 g rödbetor
2 dl cashewnötter
1,5 dl créme fraiche
100 g parmesanost
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
Gör såhär
Skär bort stammen på vitkålshuvudet och strimla i önskad storlek. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och ha i vitkålen. Krydda med salt och svartpeppar.
Rödbetspesto: Skala och koka rödbetorna i buljong tills de är mjuka. Häll av vattnet och mixa rödbetorna tillsammans med créme fraiche och cashewnötter. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med pressad citronsaft, salt och svartpeppar. Grovriv parmesanost och vänd ner innan servering.
 
0

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.