Maillista

Idag gick morgonen fort och jag hinner inte skriva nå långt inlägg. Jag gillar inte att gå till jobbet när det är stökigt hemma så jag har vikt tvätt och ställt in de nya glasen i köksskåpet (ska visa för er inom kort) och nu är det dags att cykla till jobbet. Så nu blir det helt enkelt dagens recept som är en smarrig broccolisoppa som jag serverade med gratinerade parmesanbröd, varsågoda!

 

Vitlökspimpad broccolisoppa med vitkål (4 port)

Ingredienser
8 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g broccoli
200 g potatis
300 g vitkål
3 grönsaksbuljongtärningar
12 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
4 skivor rostbröd
Parmesan
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala vitlöksklyftorna och skiva grovt. Hetta upp olja i en gryta och fräs vitlöken. Skär bort den grova stammen på broccolin och dela resten i bitar. Skala och skär potatisen i skivor. Skär bort stammen på vitkålen och hacka vitkålsbladen till mindre bitar. Tillsätt broccoli, potatis, vitkål, buljongtärningar och vatten i grytan och låt soppan koka under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter. Mixa soppan och rör ner crème fraiche och grädde och låt soppan bli varm. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och citron. Red av med Maizena vid behov.
Bre smör på brödskivorna och strö över riven parmesan och krydda med svartpeppar. Grädda i ugnen några minuter tills de fått fin färg.
 
 
0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.