Efter en myshelg i Väsby är jag nu åter tillbaka i vardagsrutinerna och jag började dagen med att försöka bränna av några kalorier från helgens goda mat och dryck. Jag avslutade morgonens löprunda med ett kortare styrkepass och därefter en sväng till tvättstugan. Resten av dagen ska jag sysselsätta mig med att ta en runda på stan, ge blod på Akademiska och sen blir det plugg för hela slanten.
Men nu över till veckans vegetariska recept. Receptet jag utgick ifrån har jag hittat på en nyfunnen blogg sandrastenson.se. En lagom mix av träningsinspiration och mumsiga recept med fina foton. Kika in där tycker jag!
Zucchinipannkakor med bönsallad och fetaostkräm (6 pannkakor – 2-3 port)
Ingredienser
0,5 zucchini
2 msk smör
4 ägg
3 dl mjölk
1,5 dl dinkelmjöl
2 krm salt
Fetaostkräm:
100 g fetaost
2 dl créme fraiche
Bönsallad:
200 g bönor
1 tomat
1/3 gurka
1 liten rödlök
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Gör såhär
Fetaostkräm: Smula ned fetaosten i créme fraichen och krydda med salt och svartpeppar.
Bönsallad: Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Grovhacka tomaterna och tärna gurkan. Skala och strimla rödlöken. Blanda allt i en skål och ringla över olivolja, balsamvinäger och krydda med salt och svartpeppar.
Pannkakor: Grovriv zucchinin och krama ur all vätska med händerna, lägg det i en skål. Smält 1 msk smör i en stekpanna. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl i en bunke och tillsätt det smälta smöret och blanda sedan ner den rivna zucchinin och salt.
Smält 1 msk smör i stekpannan, häll i ca 1 dl smet åt gången och stek pannkakorna på medelhög värme.
Kul med zucchini i pannkakan och lite mer matiga tillbehör till. Bra middagstips! 🙂
Ser gott ut och vilket härligt recept, det måste jag spara ner för framtida bruk!