Nu är jag åter hemma på svensk mark och har just satt mig vi datorn efter en jobbdag med efterföljande storhandling och middagsmys i soffan. Vi har haft en helt fantastisk resa och verkligen njutit maximalt 🙂 Kom i säng vid 2.30 inatt och när klockan ringde 4 timmar senare ville jag absolut inte lämna min sköna säng som jag saknat såå. Men väl på jobbet och en kaffe senare var jag på banan igen. Det ska bli riktigt roligt att jobba nu i fem veckor!
 
Och jag har inte glömt bort att det är måndag och därmed veckans vegetariska recept. Jag har fått inspiration till denna gröna rätt från Aliceaugusta som är blogg jag börjat följa relativt nyligen. Jag toppade soppan med en fräsch kvarg och lite knapriga pumpakärnor. Till detta serverade jag en knäckemacka med avocado. Grönt och gott!

Zucchinisoppa med basilika (2 port)

Ingredienser
1 stor zucchini
1 gul lök
0,5 kruka färsk basilika
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 dl pumpakärnor
1 dl grädde
1 dl kvarg
0,5 citron
Gör såhär
Dela ner zucchini och lök i mindre bitar. Koka zucchini och lök mjuk i vatten och buljongtärning. Tillsätt sedan basilika, pressad vitlök, pumpakärnor och grädde och mixa slätt. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
Blanda kvarg med cest och saft från 0,5 citron. Krydda med salt och svartpeppar.
Toppa soppan med citronkvargen och servera med en smörgås.
 
 
Imorgon blir det jobb, massa fix hemma, rensa bilder från resan och tvätta. Så jag lovar inget inlägg men på onsdag är jag back-on-track!

Ett svar

  1. Sandra Callermo

    Januari är en månad när de flesta plånböcker är lite tunnare än övriga året. Därför tänkte jag ge er att matigt inlägg med billig vardagsmat!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b