Idag ska jag tillbaka till jobbet efter att ha jobbat hemma i mellandagarna. Jag var på jobbet den 23 december men sen jobbade jag hemma resterande jobbdagar för att kunna vara lite mer flexibel. Skönt att det funkar att göra så men nu saknar jag jobbet och kollegorna så idag ska jag dit igen!
 
Men innan jag ska gå mot tåget blir det så klart ett vegetariskt recept. Efter julen hade vi en hel del ost kvar så därför gjorde jag denna quesadilla och till den en het pepparrotssås. Denna satt fint i magen!

 

Selleriquesadillas med pepparrotssås (1 port)

Ingredienser
2 tortillabröd
Färskost
0,75 dl lagrad ost
0,75 dl kryddost
2 champinjoner
1 stjälk selleri
Sås:
1 dl créme fraiche
Riven pepparrot
Grön tabasco
Gurka
Gör såhär
Såsen: Blanda créme fraiche med riven pepparrot och grön tabasco efter smak. Krydda med salt och svartpeppar.
Skiva champinjoner och strimla selleri. Bred på färskost på tortillabröden. Strö över den lagrade osten på ena brödet och sprid sedan ut champinjoner och selleri. Strö på kryddosten och krydda med peppar och lite cayennepeppar. Lägg på nästa tortillabröden med färskosten nedåt. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i quesadillan. Lägg gärna en tyngd på quesadillan och låt ligga i pannan några minuter tills den fått fin färg och osten börjat smälta. Vänd på quesadillan (ta gärna hjälp av en tallrik) och låt steka några minuter på andra sidan.
Servera med gurkstavar och såsen.
0

No Responses

  1. KarinW

    Ni ser ut att ha haft det helt fantastiskt i jul och nyår! Jag blev inte bara hungrig utan fick flera nya tips också, man tackar! Ha det fint, kram Karin

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.