Maillista

Då var det fredag igen. Så underbart härligt! Även om jag älskar mitt jobb och trivs med vardagen så är det ju alltid härligt med helg. Sova utan klockan på ringning, ha tid med familjen, vara utomhus mer i dagsljus och äta lite extra gott. En klassisk fredagsmiddag här hemma är hamburgare. Alla i familjen älskar hamburgare och det känns som enkel och god fredagsmat. Och numera äter ju dottern äggfritt så häromsistens testade jag göra vegansk majonäs. Den görs på kikärtsspad istället för ägg och det blev kanon. Man kan göra den både med elvisp eller med stavmixer. Om du kör stavmixer tipsar jag om att använda en smal, hög bunke och hela tiden ha mixern i botten och sakta dra den uppåt när det tjocknar.

Detta recept är på neutral majonäs men självklart kan du smaksätta med vitlök, chili, lime, örter eller varför inte exempelvis rödcurrypasta. Mums!

Vegansk majonäs

Vegansk majonäs

Ingredienser
1 dl kikärtsspad
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
4 dl neutral rapsolja

Gör såhär
Häll kiksärtsspadet i en bunke tillsammans med vinäger, dijonsenap och lite salt. Vispa ihop med elvisp eller stavmixer. Börja sedan tillsätt oljan droppvis under vispning. När du vispat ner all olja så kan du smaka av med svartpeppar, cayennepeppar, salt och en skvätt citron.
Smaksätt majonäsen med exempelvis vitlök eller chili eller njut som den är.

Vegansk majonäs


Fler äggfria recept:

Maränger utan ägg

Pannkakor utan ägg, mjölk och gluten

Köttbullar utan ägg, mjölk och gluten

Veganska bananpannkakor

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a