Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem.se
Älskar du också morotskaka? Barnen blev lite skeptiska när jag sa att det skulle vara morot i kakan men när de smakade blev de lyriska. Vegansk morotskaka som dessutom är glutenfri och den blev sååå god! Denna är lite mer som en kladdkaka och inte så lätt att äta med händerna men vad gör väl det när man kan ta hjälp av en sked. Ni bara måste testa denna goding! För att göra det lite enklare vilka specifika ingredienser jag använt så har jag länkat de lite mer ovanliga ingredienserna så kan du se vilka jag köpte. Detta är annonslänkar och ett genuint tips om den mataffär som vi alltid beställer mat ifrån. Tips tips!
Jag har tidigare ett par recept på morotskaka där en är morotskaka i långpanna och en är glutenfri morotskaka. Men nu när Mila äter ägg- och mjölkfritt fick jag ta fram ytterligare ett recept och den blev så god!
Vegansk morotskaka – glutenfri
Ingredienser
4 rågade msk äggersättning+8 msk vatten
4 dl strösocker
2 dl mandelmjöl
2 dl glutenfri och mjölkfri mjölmix
2 msk kanel
1 msk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 dl matolja
5 dl fint rivna morötter
Frosting:
150 g vegansk färskost
90 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
6 dl florsocker
1,5 msk vaniljsocker
Ev. 1 krm vaniljpulver
2 tsk pressad citron
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna. Blanda äggersättningen (pulver+vatten) och lägg i en bunke tillsammans med socker och vispa med elvisp några minuter. Blanda mandelmjöl, mjölmix, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och bakpulver i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt olja och morötter. Blanda ordentligt. Häll i en smord form (min var 24×34 cm). Grädda i ugnen ca 35 min.
Låt kakan svalna. Vispa ihop färskost, margarin, florsocker, vaniljsocker, vaniljpulver och pressad citron så det blir en frosting. Bred ut frostingen på kakan.