Maillista

Jag älskar biskvier! Men jag har inte riktigt tålamod att baka det själv.. tills jag hittade recept på biskvier i långpanna. Så himla enkelt att göra många biskvier och ett väldigt smidigt sätt. De blir såklart inte lika snygga men det är ändå värt det. Jag har tidigare gjort denna polkagrisbiskvi som blev sjukt god och i år blev det en pepparkaksbiskvi med vit choklad. Väääldigt god om än inte så snygg 😉 Jag kan varmt rekommendera detta och testa olika smaksättningar i smörkrämen samt vilken choklad du föredrar. Man kan även göra botten lite tjockare om man vill.

Vegansk pepparkaksbiskvi i långpanna

Vegansk pepparkaksbiskvi i långpanna

Vegansk pepparkaksbiskvi i långpanna (ca 30 st)

Ingredienser
500 g mandelmassa
1 dl kikärtsspad
0,5 dl strösocker

300 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk pepparkakskryddor
1 krm salt

300 g vegansk vit choklad
1 tsk kokosolja

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda ihop med kikärtsspad och socker. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut massan. För att underlätta kan du ta ett till bakplåtspapper och lägga uppepå och trycka ut smeten till ett jämnt lager. Dra sedan av det övre pappret och ställ in plåten i ugnen 15 minuter. Ta ut och låt svalna och vänd sedan upp botten på ett nytt bakplåtspapper och dra bort bakplåtspappret som det gräddats på.
Lägg det rumsvarma margarinet i en bunke tillsammans med florsocker, vaniljsocker, pepparkakskryddor och salt så det blir fluffigt. Vispa ca 4-5 min. Bred ut smörkrämen på botten och ställ sedan kallt 1-2 timmar.
Smält chokladen över vattenbad och rör ner kokosolja. Bred ut på den kalla smörkrämen och krydda med lite kanel uppepå. Ställ kallt och skär sedan i rutor.

Vegansk pepparkaksbiskvi i långpanna

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a