Maillista

2 dagar kvar till julafton! Idag har vi haft en riktig mysdag när min mamma samt syster+barnen varit här. Barnen har lekt massor, både ute och inne och man blir så glad att se de leka tillsammans. Kusinkärlek när den är som bäst. Vi har pysslat, fikat och ätit grötlunch. Och på tal om gröt så gjorde jag såklart en vegansk risgrynsgröt som Mila kan äta då hon inte tål mjölk. Den blev så god! Jag gjorde den med osötad mandelmjölk men det går säkerligen att göra med andra typer av växtbaserad mjölk också. Jag kan tycka att soya och havre kan ge en viss bismak men denna blev så god. Jag tro även det skulle bli gott med rismjölk. För den som gillar kokos tror jag kokosmjölk kan bli en succé men då blir det ju lite annan smak på gröten förstås. Ser serverade jag den med kanel, lite socker och havremjölk. Mila var så glad och älskade sin egna gröt.

Om du vill göra vanlig risgrynsgröt kan jag tipsa om detta recept. Och vill du ha idéer på vad du kan göra mer än att endast äta gröten i tallrik med kanel och socker. Här finns massa goda recept som innehåller gröt:

Vegansk risgrynsgröt

Vegansk risgrynsgröt (4-5 port)

Ingredienser
3 dl grötris
5 dl vatten
0,5 tsk salt
2 kanelstänger
8 dl mandeldryck (osötad)
1 msk mjölkfritt margarin
1-2 tsk vaniljsocker

Gör såhär
Häll ris, vatten, salt och kanelstänger i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt sedan puttra under lock på låg värme ca 10 minuter. Tillsätt sedan mandeldrycken och låt småputtra under lock ca 30-40 minuter till. Rör om då och då. Rör sedan ner en klick margarin samt (eventuellt) vaniljsocker. Smaka eventuellt av med mer salt.
Servera med valfri mjölk, kanel och socker.

Vegansk risgrynsgröt

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a