fbpx

Att göra tryfflar är så enkelt! Och det som är så smidigt är att det går lika bra att göra veganska. Du byter helt enkelt ut till vegansk choklad och växtbaserad grädde och sen är det bara köra på som vanligt. I vissa recept är det även smör och då går det lika bra med växtbaserat margarin. Så dagens recept är en vegansk saffranstryffel med vit choklad. Självklart kan du smaksätta som du vill, t ex med rivet limeskal eller apelsinskal eller kanske lite hackad polkagris eller vad du vill. Men jag tog saffran så jag passar på när det är ”säsong” och älskar den gula färger. Smaka gärna dessa tryfflar!

Gillar du tryfflar så finns det fler här.

Vegansk saffranstryffel med vit choklad

Vegansk saffranstryffel med vit choklad

Vegansk saffranstryffel med vit choklad (ca 15-20 st)

Ingredienser
0,5 dl växtbaserad grädde
200 g vit vegansk choklad
0,5 gram saffran
Florsocker att rulla tryfflarna i

Gör såhär
Hacka den vita chokladen fint. Koks upp grädden i en kastrull och ha i saffran samt den hackade chokladen. Stäng av värmen och rör så det blir en jämn smet och all choklad smält. Häll upp i en skål/form med bakplåtspapper och ställ kallt 30 minuter. Rulla sedan bollar och rulla de i florsocker. Ställ kallt.

Vegansk saffranstryffel med vit choklad

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b