Påsken närmar sig med stormsteg. Vi har inte bakat så mycket påskgodis eller så men däremot så gjorde vi dessa chokladbräck häromdagen. Veganska chokladbräck med både mjölkchoklad och vit choklad och krispet kommer från cornflakes och så la vi på lite strössel så att det skulle bli extra fint. Visst blir man glad av alla härliga färger?

Såna här bräck är så enkelt att göra och kan tipsa om att testa och variera toppings efter vad man önskar. Nötter, granola, torkad frukt, godis, bärpulver eller annat. Det går så snabbt och kan varieras med vanlig choklad, mörk, ljus, vegansk eller vad man nu gillar.

Vegansk chokladbräck med cornflakes

Vegansk chokladbräck med cornflakes

Veganska chokladbräck med cornflakes

Ingredienser
200 g vegansk mjölkchoklad
100 g vegansk vit choklad
1 dl cornflakes (glutenfria)
Strössel

Gör såhär
Hacka mjölkchokladen och lägg i en skål. Smält över vattenbad. Gör likadant med den vita chokladen. Ta en plåt eller ugnsform och lägg på en bakplåtspapper. Sprid ut mjölkchokladen med en slickepott och ha sedan på den vita chokladen och bred ut lite slarvigt. Strö över cornflakes och strössel. Låt stå kallt minst 30 minuter och bryt sedan i bitar.

Vegansk chokladbräck med cornflakes


Fler recept på mjölkfritt godis:

Snabbt veganskt godis

Krispbitar med vitchoklad, hallon och lakrits

Enkla dadelbollar med kanel och jordnötssmör

Snickersbites – veganska och glutenfria

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b