Påsken närmar sig med stormsteg. Vi har inte bakat så mycket påskgodis eller så men däremot så gjorde vi dessa chokladbräck häromdagen. Veganska chokladbräck med både mjölkchoklad och vit choklad och krispet kommer från cornflakes och så la vi på lite strössel så att det skulle bli extra fint. Visst blir man glad av alla härliga färger?
Såna här bräck är så enkelt att göra och kan tipsa om att testa och variera toppings efter vad man önskar. Nötter, granola, torkad frukt, godis, bärpulver eller annat. Det går så snabbt och kan varieras med vanlig choklad, mörk, ljus, vegansk eller vad man nu gillar.
Veganska chokladbräck med cornflakes
Ingredienser
200 g vegansk mjölkchoklad
100 g vegansk vit choklad
1 dl cornflakes (glutenfria)
Strössel
Gör såhär
Hacka mjölkchokladen och lägg i en skål. Smält över vattenbad. Gör likadant med den vita chokladen. Ta en plåt eller ugnsform och lägg på en bakplåtspapper. Sprid ut mjölkchokladen med en slickepott och ha sedan på den vita chokladen och bred ut lite slarvigt. Strö över cornflakes och strössel. Låt stå kallt minst 30 minuter och bryt sedan i bitar.
Fler recept på mjölkfritt godis:
Krispbitar med vitchoklad, hallon och lakrits
Lämna ett svar